dissabte, 17 de febrer del 2018

Bàsquet!

(1) Escut del club.

Quan surti publicat aquest apunt ja s'estaran jugant les semifinals de la Copa del Rei (d'Espanya) de Bàsquet. Aquest any el torneig es decideix a Las Palmas, i el club amfitrió (i un dels vuit finalistes) és l'Herbalife Gran Canaria.

Aquest club de bàsquet va néixer el 1963 en el si del Colegio Claret, raó per la qual va ser conegut com Las Palmas Claret fins el 1988, quan va passar a ser Club Básquet Gran Canaria. Després, a aquest nom s'hi afegiria el dels respectius patrocinadors comercals. L'actual és l'Herbalife, la multinacional de productes dietètics que temps enrere va rebre acusacions, avui superades, de ser una empresa amb una organització piramidal. Havia jugat al Centro Insular de Deportes i des del 2014 ho fa al Gran Canaria Arena, amb capacitat per a 10.100 espectadors.

(2) El Gran Canaria Arena.
El 1985 comença la millor època d'aquest club, quan va pujar per primera vegada a la divisió d'honor de la Lliga ACB. Després d'una etapa irregular, el 1996 va tornar a ascendir fins a l'actualitat. El punt més alt del seu palmarès va ser la temporada 2012/13, quan va arribar a ser semifinalista. A la mateixa temporada, també va ser semifinalista de la Copa del Rei (el torneig que s'està jugant aquest cap de setmana) i l'any següent va ser finalista. També ha acaronat la glòria a l'Eurocup: finalista el 2014/15 i semifinalista el 2015/16. Les copes de campió, però, sembla que se li resisteixin.

(3) L'actual equip, al complert.
I la connexió catalana, quina és? Doncs a banda d'haver-se fundat al Colegio Claret, a l'actual plantilla del Gran Canaria hi trobem fins a tres compatriotes: el base Albert Oliver (de Terrassa) i els alers Oriol Paulí (de Girona) i Xavier Rabaseda (de Ripoll). Si el Barça queda eliminat de la competició, desitgem tota la sort del món a l'equip insular.

(4) Albert Oliver.

[Imatges: (1) i (3) cbgrancanaria.net; (2) i (4) Viquipèdia] 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada